Jautājumi un atbildes

Jautājums: Vai tas ir normāli, ka daudzas dienas pēc apstrādes es novēroju bojā gājušus kukaiņus? Vai ir iespēja, ka ir sākusies jauna kaitēkļu invāzija?

Atbilde: Jā, tas ir normāli novērot bojā gājušus insektus pēc apstrādēm. Tas tikai nozīmē, ka apstrāde ir veikta pilnvērtīgi un insekticīds darbojas.

***

Jautājums: Kā jūs cīnāties ar kaitēkļiem un cik tas izmaksās?

Atbilde: Kad jums ir problēmas ar kaitēkļiem vai vēlaties profilaktiski veikt apstrādi, lai nerastos problēmas nākotnē, ir jāveic inspekcija jūsu mājoklī, lai izvērtētu darāmo darbu intensitāti un attiecīgo cenu. Katrs gadījums ir atsevišķi vērtējams. Tāpēc sazinieties ar mūsu kaitēkļu kontroles speciālistiem, lai uzzinātu ko tiešāk.

***

Jautājums: Kāda ir atšķirība starp veikalā nopērkajamiem insekticīdiem un jūsu pielietotajiem?

Atbilde: Veikalā nopērkamie insekticīdi visbiežāk ir ar mazu iedarbības laiku un mazāk indīgu sastāvu, līdz ar to tie negarantē veiksmīgu apstrādi. Mūsu izmantotie insekticīdi ir stiprākas koncentrācijas un tos drīkst izmantot tikai kvalificēti kaitēkļu kontroles speciālisti. Sadarbojoties ar jums, mēs kopīgi varam novērst jebkādas problēmas jūsu mājās, ko izraisījuši kukaiņi un/vai grauzēji, tāpēc sazinieties ar mums!

***

Jautājums: Kad ir labākais laiks, lai veiktu apstrādi pret insektiem?

Atbilde: Sāc jau tagad! Insektu apstrāde ietver sevī gan to kontroli, gan monitoringu. Papildus apstrādei mēs sniedzam informāciju kā pašam kontrolēt insektu populāciju mājvietā veicot dažādus sagatavošanās un prevencijas darbus.

***

Jautājums: Esmu pamanījis, ka dzīvoklī parādījušies prusaki. Vai ir iespējams prusakus iznīcināt visā mājoklī?

Atbilde: Ir grūti iznīcināt prusakus, jo tie mēdz pārvietoties no telpas uz telpu. Lai veiktu apstrādi visā mājoklī, sazinieties ar pārvaldnieku un sarunājiet ar SIA Dezinfa pārstāvjiem konsultāciju sakarā ar radušos problēmu.

***

Jautājums: Pagājušonedēļ uzturējos viesnīcā, un pēc pāris dienām, kur esmu uzturējies mājās, man un dzīvesbiedram naktī ir parādījušies insektu kodumi. Vai man ir jāizsauc kaitēkļu kontroles speciālists, lai veiktu apstrādi pret insektiem- gultas blaktīm?

Atbilde: SIA Dezinfa speciālisti ir apmācīti, lai viegli atpazītu gultas blakts invāzijas pazīmes. Lūgums sazināties ar mums, zvanot vai rakstot e-pastu, lai saņemtu bezmaksas konsultāciju un pēc tam veiktu apstrādi pret nevēlajamiem kaitēkļiem.

***

Jautājums: Ja kaimiņiem un manā dzīvoklī ir problēmas ar prusakiem, vai veicot dezinsekciju tikai manā dzīvoklī šī problēma būs izskausta?

Atbilde: Viss ir atkarīgs no prusaku invāzijas lieluma. Šie kaitēkļi mēdz ceļot no dzīvokļa uz dzīvokli. Virtuves prusaks spēj ceļot starp sienām un viegli iekļūt no viena dzīvokļa citā. Dažkārt ir iespējams uzstādīt starp dzīvokļiem un ventilācijas sistēmām barjeras, lai tie pārtrauktu migrāciju starp telpām. Atkarībā no situācijas Dezinfa speciālists izvērtēs labākos variantus un pielietojamās metodes, kad ir aizdomas par prusaku invāziju sienās un citās spraugās dzīvoklī. Sazinieties ar SIA Dezinfa speciālistiem, lai saņemtu konsultāciju un pēc tam veiktu apstrādi jūsu mājvietā.

***

Jautājums: Es pārceļos no dzīvokļa, kurā ir iemājojuši prusaki uz jaunu dzīvokli. Ko man vajadzētu ņemt vērā parceļoties un pakojot mantas, lai jaunais dzīvoklis netiktu inficēts?

Atbilde: Lai pārceļoties nesapakotu līdzi arī prusakus, uzmanīgi apskatiet mantas pirms tās sapakojiet. Rūpīgi izkratiet kurpes, elektroierīces vislabāk izsūkt ar putekļsūcēju. Veļu izmazgājiet un hermetizējiet to caurredzamos maisos vai plastmasas kastēs. Vislabāk ir izmantot plastmasas kastes ar vākiem, kas hermētiski noslēgtas. Kartona kastes pašas par sevi ir ar tādu uzbūvi, kurā prusaks varētu paslēpties un aizceļot uz jauno mājvietu, tāpēc izvairieties no to lietošanas. Ja invāzija ir liela, iespējams vislabāk mazās elektroierīces ir izmest ārā vai pirms pakošanas tās apstrādāt ar insekticīdu. Kad tas izdarīts, ievietojiet to caurredzamā, hermētiskā kastē vai maisā un rūpīgi pārbaudat to pirms izpakošanās jaunajā miteklī. Pirms pārvācaties, nomazgājat visas pannas un katlus un uzreiz pēc to nožūšanas hermētiski sapakojiet tos. Arī augi un citas lietas pirms to pārvešanas uz jauno vietu ir rūpīgi jāaplūko. Jūsu personīgo lietu apskate pirms tās sapakojiet, lai dotos uz jauno mājvietu var aizņemt daudz jūsu dārgā laika, taču tas ir ļoti svarīgs aspekts, lai prusaku invāzija nepārceltos uz jūsu jauno mājvietu kopā ar jums.

***

Jautājums: Cik ilgam laikam jāpaiet, lai prusaki pēc apstrādes ietu bojā?

Atbilde: Tas ir atkarīgs no apstrādājamās platības un pielietojamiem insekticīdiem. Dažkārt ir nepieciešamas vairākas apstrādes, lai tiktu galā ar problēmu. Kā pakalpojuma pieprasītājam, ir svarīgi, lai jūs izpildiet norādījumus ko sniedz kaitēkļu kontroles speciālists, jo tas var ietekmēt kaitēkļu kontroles efektivitāti un kvalitatīvu darba izpildi.

***

Jautājums: Man liekas, ka vakarnakt virtuvē redzēju prusaku, izskatījās pēc virtuves prusaka, ņemot vērā jūsu mājas lapā pieejamo informāciju. Es dzīvoju īrētā mājoklī, vai tas nozīmē, ka īpašniekam jāsedz apstrādes izdevumi? Mans patiesais jautājums ir: vai mums būs jāpamet mūsu dzīves vieta uz pāris dienām, kamēr notiek apstrāde mājā? Man ir arī mājdzīvnieki.. ko ar tiem iesākt? Man liekas, ka prusaki iekļūst manā dzīvoklī no apakšstāva kaimiņiem. Vai tas tā varētu būt un vai tas maina turpmāko darbību?

Atbilde: Māja nav jāpemet uz tik ilgu laiku. Jums maksimāli jāatbrīvo telpa/telpas, kurās notiks apstrāde uz 6-8 stundām (indes iedarbības laiks). Pēc tam apstrādātā telpa rūpīgi jāizmazgā, lai nerastos potenciāls kaitējums jums vai jūsu mājdzīvniekiem. Ja apstrādei tiks izmantota viena telpa, tad dzīvniekus var pārvietot uz telpu, kurā apstrāde netiks veikta. Taču katrs gadījums ir īpašs, tāpēc iesakām sazināties ar kaitēkļu kontroles speciālistu, kas izanalizēs jūsu gadījumu un ieteiks ko šajā situācijā darīt.

***

Jautājums: Es veikalā nopirku pūšamo baloniņu un pirms došanās atvaļinājumā izsmidzināju to savās mājās. Kāpēc atbraucot no atpūtas vēljoprojām novēroju blusas savā mājvietā?

Atbilde: Blusai ir četri dzīves posmi- oliņa, kāpurs, kūniņa un pieaudzis indivīds. Tikai pieauguši indivīdi barojas no asinīm. Veikalā nopērkamā inde darbojas tikai uz pieaugušiem indivīdiem, nevis kāpuriem vai kūniņām. Kamēr jūs bijāt prom visas kūniņas un kāpuri pārvērtās pieaugušos indivīdos, kuriem ir nepieciešama barošanās, tāpēc tās attiecīgi reaģēja, kad jūs atgriezāties mājās. Šis ir ļoti izplatīts gadījums, kad mājas apstākļos veikta insektu kontrole nedarbojas uz visiem četriem blusas dzīves cikliem, tāpēc iesakām sazināties ar SIA Dezinfa zinošajiem kaitēkļu kontroles ekspertiem, kas ieteiks jums labāko variantu jūsu problēmas risināšanā.

***

Jautājums: Man ir nepieciešama apstrāde pret blusām un zirnekļiem. Kā apstrāde var ietekmēt manas mēbeles?

Atbilde: Mūsu zinošie kaitēkļu kontroles eksperti insekticīdu izmanto tikai un vienīgi uz virsmām, kuras pēc tam var nomazgāt vai kurām nekaitē insekticīdi. Ja jums mājās ir blusas, ir ļoti svarīgi vienlaicīgi atblusot savus mājdzīvniekus izmantojot zoo aptiekās nopērkamos insekticīdus. Sazinieties ar mūsu zinošajiem kaitēkļu kontroles speciālistiem, lai izstrādātu jums pielāgotu kaitēkļu apkarošanas plānu.

***

Jautājums: Es atradu blusu, kas rāpoja pa mana suņa kažoku. Zinu, ir iespēja, ka var sākties blusu invāzija. Kā vislabāk cīnīties ar šo problēmu?

Atbilde: Suni un citus mājdzīvniekus, ja tādi ir, vajag atblusot ar zoo aptiekās nopērkamajiem insekticīdiem, kas paredzēti uzklāšanai uz dzīvnieku ādas. Izmazgājiet kartīgi suņa guļvietu vai citas vietas, kurās dzīvnieks uzturas. Mājā visus paklājus un grīdas izsūknējiet ar putekļusūcēju, lai iespējamās oliņas un kūniņas tiktu utilizētas (izmetiet putekļusūcēja izlietoto maisu āra konteinerā).

***

Jautājums: Ko mēs varam darīt, mūsu mājā ir ieviesušās blusas? Mēs apstradājām telpas ar veikalā nopērkamo insekticīdu. Mūsu mājās nav majdzīvnieku, kā tas varēja gadīties?

Atbilde: Tas ir iespējams, ka jūsu mājā ir ieviesušās blusas, lai gan jums nepieder mājdzīvnieki. Ir dažas iespējamības kā blusas nonāca jūsu mājās:

Viena iespējamība, ka iepriekšējam mājas saimniekam piederēja dzīvnieki. Blusas kūniņas var uzturēties šādā stāvoklī vairākus mēnešus līdz vibrāciju iespaidā tās izlien no kūniņas un kļūst par pieaugušu indivīdu, kas nu jau lēkā apkārt un barojas no jūsu asinīm.
Vēl viena iespējamība, ka jūs esat ienesuši blusas no āra pats.

***

Jautājums: Kā es varu atbrīvoties no mazajām mušiņām virtuvē? Tās jau sāk pārvietoties pa visu māju- arī guļamistabā un vannas istabā.

Atbilde: Šo mušiņu kontrole sākas ar rūpīgu pārtikas produktu apskati. Visus sabojājušos augļus un dārzeņus vajadzētu izmest. Visbiežāk mazās mušiņas šajos augos iedēj savas oliņas, tā vairojoties. Lai veiktu kvalitatīvu apstrādi pret augļu (mazajām) mušiņām, nepieciešams sazināties ar mums- mēs jums sniegsim bezmaksas konsultāciju un iespējamos variantus apstrādei.

***

Jautājums: Pēdējās pāris nedēļās esmu novērojis, ka pa visu māju izplatās mušas. Saviem spēkiem nevaram atrast to vairošanos un uzturēšanās vietu. Kur tā ir meklējama?

Atbilde: Aizveriet visas iespējamās vietas, pa kurām mušas varētu nokļūt jūsu mājoklī. Priekšā logiem izmantojiet insektu sietus. Pārliecinieties, ka ventilācijas šahtas un bēniņi arī ir hermetizēti un pa tiem iekštelpās nevar iekļūt kaitēkļi. Labākam rezultātam sazinieties ar mums.

***

Jautājums: Kā es varu atbrīvoties no kodēm?

Atbilde: Atbilstoša kaitēkļu kontrole ir atkarīga no kodes dzimtas jūsu mājās. Dažas kodes barojas no sausās pārtikas, dažas barojas no auduma (biežāk kažokādas vai vilnas) un dažas vienkārši lido apkārt pēc tam, kad tās pievilinājusi gaisma jūsu mājvietā. Dzimtas noteikšana ir kritisks rādītājs, lai veiktu apstrādi pret šiem insektiem. Ja jūs esat novērojuši kodes jūsu mājā, sazinieties ar SIA Dezinfa zinošajiem speciālistiem, kas noteiks kāda apstrāde un prevencijas darbi jums jāveic.

***

Jautājums: Kā apturēt peļu iekļūšanu manā mājā? Mūsu rajonā nesen sākās peļu invāzija, tas ir izveidojušas alas, sagrauzušas sienas. Mēs esam iegādājušies peļu slazdus, taču liekas, ka ar šo metodi nevar tikt galā ar tik lielu grauzēju skaitu. Man arī ir bērni, tāpēc es satraucos un vēlētos pēc iespējas ātrāk tikt vaļā no pelēm mājās.

Atbilde: Visbiežāk rudens mēnešos var sākties invāzija, ko aprakstījāt. Tad peles meklē pajumti no aukstuma mājās vai tuvumā esošās ēkās. Jums vispirms būtu jāiziet ārpus mājas un jāsaprot kur grauzēji iekļūst iekšā. Tad šīs vietas hermētiski noslēgt ar necaurgraužamiem materiāliem (kā siets vai metāla plāksne). Peles var iekļūt iekšā pa caurumu, kas nav lielāks par 5-6 mm. Tālāko jau jāatstāj kaitēkļu kontroles speciālistu ziņā, jo, kā jūs minējāt, slazdi nepalīdz. Nepieciešams izmantot efektīvākas metodes, kā pievilinošas pastas vai indes, par ko jums sīkāk pastāstīs mūsu uzticamie SIA Dezinfa eksperti.

***

Jautājums: Bēniņos esmu novērojis palielinātu lapseņu aktivitāti, ko man darīt?

Atbilde: Ja tās tiešām ir lapsenes, tad tās mēģina atrast ligzdošanas vietu. Šī varētu būt zīme, ka iepriekš bēniņos tika izveidots lapseņu pūznis, kas nav nojaukts, vai, tās veidos jaunu. Jāatrod jumtā vai sienā caurumi, pa kuriem tās iekļūst bēniņos, lai novērstu to iekļūšanu un izkļūšanu no telpas. Tā kā šie kukaiņi ir bīstami, lūgums sazināties ar SIA Dezinfa zinošajiem ekspertiem, lai kopīgi atrisinātu jums radušos problēmu.

***

Jautājums: Mūs ir apsēdušas skudras. Tās parasti lien pa izlietni, kad tajā tiek izliets kaut kas cits, nekā ūdens. Tās arī nāk ārā no kontaktligzdām. Vai tas nozīmē, ka tās dzīvo sienā?

Atbilde: Iespējams jūsu māju ir apsēdušas faraona skudras. Tās ir visbiežāk sastopamās skudras, kas parādās mājā pēc dārza skudrām. Tās var apsēst visu māju, bet parasti uzturas virtuvē vai vannas istabā- telpās, kurās ir augsts mitruma daudzums. Veikalā nopērkamie insekticīdi gan uz viņām nedarbojas. Labākā kaitēkļu kontroles stratēģija ir izmantot speciālo ēsmu un būt pacietīgiem. Ēsmas sastāvā ir inde, kas gadījumā ja nonāks pie skudru mātītes, noindēs to, līdz ar to ies bojā arī visa kolonija. Sazinieties ar mūsu kaitēkļu kontroles speciālistiem, lai norunātu jums izdevīgāko apmeklējuma laiku.