Dārza skudras

Lasius niger

Kā atpazīt dārza skudras?

Lasius niger

Izskats

Darba skudras 4-5 mm garas. Mātītes 15mm garas. Pirms pārošanās izaug spārni. Tumši brūnā – melnā krāsā. Nedzeļ.

Paradumi

Skudras var ligzdot ārpus sava pūžņa, visbiežāk akmeņu plaisās un spraugās. Tās labprāt ligzdo telpās. Skudru pūžņus visbiežāk var sastapt starp sienām, griestiem, durvīm, žogiem un vēl daudz kur citur. Darba skudras parasti veido takas, kas var aizvest pie pūžņa.

Priekšroku dod saldai pārtikai, bet labprāt barojas arī ar sēklām, augiem, taukiem un zāli. Nepieciešamība pēc ūdens ir visbiežākais iemesls tam, ka tās iebrūk virtuvēs, vannas istabās vai citās telpās, kurās ir brīvi pieejams ūdens.

Pieaugušo indivīdu iedalījums:

  1. Tēviņi Pirms pārošanās izaug spārni. Galvenā to funkcija – pāroties. Pēc pārošanās skudru tēviņi nobeidzas.
  2. Mātītes Pirms pārošanās izaug spārni. Kad notikusi pārošanās, tad tās atbrīvojas no saviem spārniem (visbiežāk tos apēdot) un sameklē vietu ligzdai. Mātītes ir augumā lielākas nekā tēviņi.
  3. Darba skudras Tās ir bez spārniem, nespēj vairoties. Galvenie pienākumi – pūžņa būvēšana, pārtikas piegāde, pūžņa aizsargāšana, kāpuru un olu uzraudzīšana.

Skudru kontrole.

Skudras ir ļoti sociāli kukaiņi, kas apgrūtina to kontroli. Tās ir sīkas un spēj sadalīties vairākās mazās kolonijās, kad ir iebrukušas telpās. Tomēr visas šīs skudras dzīvo tikai tāpēc, lai kalpotu karalienei. Ja mirst karaliene, tad mirst arī pārējās skudras. Tas ir skudru lielākais trūkums, ko kontroles eksperti arī izmanto.

Ieteikumi

  • Kontroles efektivitāti var veicināt izveidojot šķēršļus skudru piekļūšanai ūdenim un pārtikai.
  • Ēsmu izmantošana: Tās pārtiku ņem līdzi uz pūzni, kur arī inficē citas skudras, tai skaitā karalieni.

Kādu kaitējumu nodara dārza skudras?

Reprodukcija

Pilnīga metamorfoze ( Ola – kāpurs – kūniņa – pieaudzis). Olas ir ļoti sīkas, ovālveidīgas. Kāpurus mātīte baro ar siekalu izdalījumiem. Pēc vairākiem mēnešiem kāpuri kļūst par kūniņām.

Dārza skudras un slimības

Skudras var pārnēsāt arī slimības, kā, piemēram, dizentēriju, salmonelozi. Tāpēc skudras mājās tiek uzskatītas par kaitēkļiem.

Dārza skudru invāzija telpās

Tās lielā skaitā pārvietojas pa telpām, kas var traucēt mājas iemītniekiem. Skudras visbiežāk iebrūk virtuvē vai vannasistabā, kas neizraisa patīkamas sajūtas šo telpu lietotājiem.

Ko Dezinfa piedāvā..

Skudras ir nevēlami kaitēkļi. Striktas higiēnas ievērošana, pārtikas un ūdens avotu likvidēšana samazinātu to pārvietošanos pa iekštelpām.

Mūsu izsaukuma serviss piedāvā profesionālus un ērtus risinājumus, kā ātri atbrīvoties no problēmām, kādas var radīt skudras Jūsu mājās:

  • Garantēta 24 stundu reaģēšana uz izsaukumu;
  • Jums izdevīgā laikā;
  • Atsaucīgi un zinoši kaitēkļu kontroles eksperti;
  • Augstākais drošības līmenis Jūsu ģimenei un mājdzīvniekiem.

Neķīmiskā apstrāde pret insektiem ar diatomisko zemi

    Konsultācijai un palīdzībai no kaitēkļiem

    Zvanīt 67705917
    ! Kļūda. Kāds no laukiem nav aizpildīts!
    ! Ziņa tika veiksmīgi nosūtīta!